Вход за Членове
Полезни връзки Дарители


Стани член на "Сдружение Настоящи и бъдещи майки"!

 
Полезни връзки :
 

Забавно-поучителни

 

Форум БГ мамма - Първият български интернет портал, посветен изцяло на бременността, раждането, майчинството, възпитанието и отглеждането на децата.

Царството на Бу - Полезна информация накуп за кърмене и захранване на бебето; родителство; онлайн консултация с Бу - сертифициран Ла Лече Лига Лидер и модератор на форум Кърмене и захранване на бебета; смешни истории от битието на Бу.

Блогът на Хедра - Полезна информация за кърмене и захранване на бебето; онлайн консултация с Хедра  - сертифициран лидер на групи за взаимопомощ "Майки подкрепят майки" и консултант към Кабинета по кърмене в УБ "Майчин дом", активен участник на форум Кърмене и захранване на бебета.

Естествено - Група майки, обединени около идеите на "активно" раждане, "привързано" родителство, здравословно хранене, съвместно отглеждане на деца в родителски кооперативи.

Горичка - Зеленият сайт за зелен начин на живот - проблеми на климата и природата; как да помогнем на планетата Земя; как активно и ежедневно да живеем и мислим природосъобразно.

Близо до бебето - Блогът на Василена Доткова - автор на едноименната книга, посветена на един по-различен подход при отглеждане на бебето.

Бебок - портал с полезни съвети за любящи родители

Клуб Алергии - Полезна информация за медицински лица и центрове; подподящи диети и рецепти; ежедневна борба с алергиите при бебетата и децата.

 

 Те се нуждаят от нашата помощ

 

Дарителска кампания на ФРГИ за набиране на средства за закупуване на съвременна апаратура за диагностициране за Университетска болница по неврология и психиатрия "Свети Наум".

SOS Детски селища стартира кампания за набиране на семейни спонсори - Благотворителната кампания ще бъде изцяло съсредоточена в интернет пространството. Инициативата ще продължи един месец и е част от голямата кампания на Сдружението „Приказка без край”. Основната цел на организаторите е набиране на SOS семейни спонсори, които да се ангажират за продължителен период от време с каузата да помагат на децата от SOS детските селища в Трявна и Дрен.

Зов за помощ! Спаси живот! Подай ръка!

 

Неправителствени организации

 

Ла Лече Лига - Когато очаквате бебе и искате да знаете повече за това как да кърмите; вече кърмите и искате помощ за някои особени предизвикателства; имате нужда от информация за въвеждане на твърдите храни или отбиване; икате да срещнете други кърмещи майки и да споделите опит; ако се интересувате да прочетете повече за кърменето, раждането и родителството.

Асоциация Родители - Насърчава родителите да бъдат най-добрите родители за своите деца; подкрепя децата да се превърнат в най-добрите възрастни; развива и утвърждава идеята за родителството и значението на семейната среда.

Клуб "Пълна къща" - Виртуалната общност на родителите на три и повече деца.

Движение на българските майки - "Ние сме български майки, доказващи каква огромна сила е майчината любов и грижа. Срещнахме се в Интернет пространството, в Клуба на бъдещите и настоящи майки в Dir.bg. Срещата ни откри неподозирани възможности пред самите нас – да съберем силите и енергията си, за да помогнем на децата-сирачета, живеещи в домовете за възпитание и отглеждане на деца, лишени от родителски грижи."

Спаси, дари на...

Държавни и общински институции

 

Министерство на здравеопазването - Гореща линия за сигнали и жалби на граждани и връзки с обществеността: (02) 930 11 52; (02) 930 12 53; (02) 930 12 59

Министерство на труда и социалната политика - Телефон: (02) 8119 443

Агенция за социално подпомагане - Горещ телефон: (02) 935 05 50; Телефон: (02) 8119 607

Национален осигурителен институт - Телефон: (02) 926 10 10

Инспекция по труда - Горещ телефон: 0700 17 670;

Информация и консултация по законността на трудовите правоотношения можете да получите на телефон: (02) 8101 731;

Информация и консултация по въпросите, свързани с посредничеството за наемане и намиране на работа можете да получите на телефон: (02) 8101 738

Национална здравноосигурителна каса - 0800 14 800 – национална телефонна линия, валидна за цялата страна, на цената на един градски разговор

Национална агенция за приходите - Справка за здравноосигурителния статус

Столична община - за сигнали, свързани с чистотата, замърсяване от строителство, външна реклама, търговия на открито, паркиране, кучета, дупки по уличните платна и др. - Столичен инспекторат телефон: (02) 987 55 55 (денонощно)

Информационна система за обслужване на детските градини - за родители на деца, кандидатстващи за прием в общинските обединени детски заведения /ОДЗ/ и целодневни детски градини /ЦДГ/ на територията на Столична община.

 

 

Кампании

 

Брошура - ОТ "О ДО 18"  по програма на НЗОК “ДЕТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ”

Брошура - “АЗ ЩЕ СТАВАМ МАЙКА" по програма на НЗОК "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ”

Брошура - Имунизационен календар

Информационна брошура за всички бъдещи майки от кампанията на Еврофутбол „Ние чакаме бебе”

Електронен дневник - календар за бъдещи родители

Дневник - календар за бъдещи родители

 
Copyright © 2007-2018 СНБМ. Develop by Visx-dvelop Team