Вход за Членове
Полезни връзки Дарители


Стани член на "Сдружение Настоящи и бъдещи майки"!

 
За вас, майки -> Смелчаци или веселяци - родителите на близнаци :
 

За да се присъедините към нас, влезте ТУК!

♦ ♦ ♦

Трета близнашка среща

 

   На 12 април 2008 год. се състоя 3-тата близнашка среща на членовете на Близнашкия подфорум в Бг-Мамма. За пореден път Борисовата градина приюти над 20 двойки бебета и поотраснали близнаци. Събрахме усмивките и овациите на разхождащите се в парка, открихме и нови приятели в лицата на случайно преминаващи няколко двойки близнаци.

     Поради големия интерес и ентусиазъм, взехме общо решение да провеждаме срещите веднъж месечно! Така, заедно ще се порадваме на хубаво време докато обсъждаме грижите, радостите и проблемите на двойното и тройно майчинство.

      За периода от втората до третата среща малкото ни семейство се увеличи с още 6 двойки близнаци. До края на лятото очакваме дъжд от бебета - още 15 двойки и една тройка!

       Ако желаете да ни се порадвате, заповядайте ТУК!

  ♦ ♦ ♦

Втора среща на семействата с близнаци

 

     Над 30 двойки близнаци се събраха на близнашка среща на 15 март 2008год. в Борисовата градина. Двойните колички, събрани на едно място, бяха над 20. Останалите ходеха на собствените си крачета. Най-малките - Кубрат и Тервел, са на 3 месеца.

      Не са малко хората, които се решават да имат трето дете след близнаците, дори има и такива, на които отново им се раждат близнаци, стана ясно на днешната сбирка.

      Родителите на повечето от участниците в срещата са членове на близнашки интернет форум, където намират подкрепа и утеха, както и отговори на много от въпросите относно отглеждането на близнаци. Във форума пишат родителите на 160 двойки близнаци и 2 тройки. През 2007 година родители на близнаци са станали над 30 регистрирани във форума семейства, а до края на годината се очаква появата на още 36 близнашки двойки и една тройка.Между регистрираните има 3 семейства, които са благословени по два пъти с близнаци. До лятото очакваме да станат 4 семействата с две двойки близнаци.

       В срещата участваха и две двойки астрални близначета, които навършваха заедно 5 месеца. 

       И тази година продължават усилията на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" да извоюва повече привилегии за семействата с две и повече едновременно родени деца.

       Припомняме, от началото на 2008 г. детските надбавки за близнаци бяха увеличени до 75 лева, а еднократната помощ при раждане стана по 600 лева на дете.

 ♦ ♦ ♦

Първа среща на форумни членове

 

   След едногодишни опити да се съберем повече близнашки семейства на едно място, успяхме да постигнем консенсус за дата и място и на 29.09.2007 г. се проведоха паралелни срещи в София и Пловдив.

    Освен да се запознаем с децата, събирането имаше за цел да подкрепи и набере още гласове за подписката на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" за неравностойното третиране на семействата с близнаци в България. Срещата беше популяризирана в медиите преди датата на провеждането й, което даде възможност и на семейства с близнаци, които не са членове на форума да се включат в подписката на Сружението.

   Всички родители на близнаци вярват, че подписите, които са положили, са били в помощ на СНБМ при отвоюването на някои привилегии за семействата с едновременно родени деца!

 
Copyright © 2007-2018 СНБМ. Develop by Visx-dvelop Team