Вход за Членове
Полезни връзки Дарители


Стани член на "Сдружение Настоящи и бъдещи майки"!

 
За вас, майки -> Актуални събития :
 

 

 

 

 

 

На 26-ти и 27-ми март 2011 година в София ще се проведе първата Международна Конференция за Кърмене „Пътят на майчиното мляко“, организирана от Ла Лече Лига България. Подробности за събитието можете да научите тук.

 

 

 

*****

Поход на бебетата срещу изоставянето на

деца в българските домове!


Всяка година между 1000 и 1500 бебета се разделят със своите майки и постъпват в специализирани институции за деца! Всеки ден 6 майки изоставят бебетата си!

Фондация „За Нашите Деца” и Движение на българските майки организират

„Поход на бебетата”

Каним всички майки с бебета, деца до 3 години или пораснали малчугани да се присъединят към нас в:

София, Русе, Пловдив, Бургас, Видин на 26 септември 2009 г. /събота/ в 11 ч.

(тръгваме от стартовите точки във всички градове)

Нека заедно да изминем 1095 метра - символичен брой на дните, които прекарват новородените и децата до 3 год. в социалните домове - и да се обединим около мотото:

Днес 6 майки ще изоставят бебетата си. Нека да предотвратим това!

 

Маршрути: София: НДК (Пилоните) – бул. Витоша – ул. Алабин и обратно

                    Русе: „Парк на младежта” – пред Вазата – до Общината

                    Бургас: площада пред Общината – Терасата на Морската градина

                    Видин: Спортна зала „Видин” – Видинската галерия (в Градския парк)

 

За повече информация:

София – Александър Миланов,0886 608657

Росица Букова,0888849803

Линда Александрийска,0878786007

Русе –Десислава Димитрова,0894606169

Бургас –Мариета Боева,0888317264

Видин –Диана,0894606182

 

Подробности можете да откриете и ТУК!

 

 

Благотворителен концерт "Заедно срещу диабета"

в подкрепа на децата, страдащи от диабет

 

     За втора поредна година Националната Асоциация на Децата с Диабет организира този концерт на 14 ноември т.г. от 20,00 ч. в Зала 1 на НДК. Сред участниците ще бъдат Дони и Нети, група "Те", звездите от Dancing stars и Music Idol, а водещи ще бъдат Иван и Андрей.
     Всички събрани средства ще бъдат предоставени на Националната Асоциация на Децата с Диабет за подпомагане на дейността й в грижите за децата с диабет.
     Целта на начинанието е да се привлече вниманието на обществото върху проблемите на децата със захарен диабет и да се подобри социалното им интегриране.
Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да си купи билет от Билетен център на НДК и www.ticketplus.bg.

За повече информация:
www.n-a-d-d.piczo.com,

 

Световна седмица на кърменето

1 - 7 август 2008
„Подкрепа за майките”


    Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в редица страни по света през първата седмица на август. У нас се чества за пети път - с организатори НКК към Министерството на Здравеопазването, Ла Лече Лига България, Център за бременни жени – Пловдив, Център Съвременни родители - София и ентусиастите от най-големия в България портал за родители www.bg-mamma.com.

    Темата на Световната седмица на кърменето е подкрепа за кърменето за бъдещите и настоящите майки като един от ключовите фактори за успешно кърмене.

 

Да променим заедно България и нейния облик пред света

 

     Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" е съпричастно към каузите, около които се обединяват всеки ден българи от всички райони на страната. Те касаят нашите деца, нашето минало, настояще и бъдеще! Подкрепете ги и вие:

  • Петиция срещу флуорирането на водата - Флуорирането на питейната вода е изоставена практика в много държави по света поради редица здравословни рискове, незадоволителни резултати, големи финансови разходи, екологични щети и редица други съображения! Ние, подписалите петицията, подкрепяме усилията и добрите намерения на Комисията по здравеопазване към Народното събрание, но призоваваме флуорирането на питейната вода да се изключи като метод за профилактика на оралните заболявания!

         Повече информация по проблема, можете да прочетете ТУК!

 

  • Петиция в защита на българския книжовен език - Ние, гражданите на РБългария се обяваваме против обявените промени в Закона за народната просвета (внесен в НС на 25.01.08 г.) в частта, която касае отпадането на т. 4, чл. 16 от Закона за народната просвета. Като граждани и родители настояваме да има ясни и категорични стандарти по отношение усвояването на българския език в училищата.

         Повече информация по проблема, можете да прочетете ТУК!

 

  • Петиция срещу задължителното въвеждане на училищно обучение от 6-годишна възраст - Предвижданата законодателна промяна е необмислена, необоснована и прибързана. Тя не е съобразена със становището на психолози, педагози и родители. МОН не предвижда промяна в учебния план и програма, макар настоящите да не са приспособени и съобразени с възрастовите особености на най-малките. Не е отчетена разликата в интелектуалното, психологическото, емоционалното, адаптационното и физическо развитие и възможности на 6-годишните и 7-годишните деца.

          Повече информация по проблема, можете да прочетете ТУК!

 

 

300 БЕБЕТА ПОВЕЧЕ

 

   На 25 март, Богоявление, за трета поредна година се проведе инициативата "300 бебета повече", органзирана от едноименния Комитет! Под мотото „Заедно да оцветим света“ участниците в кампанията освежиха градинката пред Майчин дом, като с общи усилия изчистиха зелените площи и пребоядисаха всички огради на цветните лехи и пейките наоколо.

      За повече информация, вижте ТУК!

 
Copyright © 2007-2018 СНБМ. Develop by Visx-dvelop Team