Вход за Членове
Полезни връзки Дарители


Стани член на "Сдружение Настоящи и бъдещи майки"!

 
Новини -> Новини 2015 г. :
 

Позиция на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" във връзка с националния протест, организиран на 10 декември от група майки в социалните мрежи

СНБМ не е организатор или съорганизатор на националния протест, който ще се проведе на 10 декември 2015 г., четвъртък, от 11:00 часа пред Народното събрание и пред общините в градовете от страната. Сдружението подкрепя част от разпространените в интернет искания, които съвпадат с вижданията му по следните въпроси:
1. Обезщетение за отглеждане на дете през втората година, равно на МРЗ;
2. При липсата на реално семейно подоходно облагане да бъдат изплащани детски надбавки за всички деца;
3. Във връзка с подобряването на условията в яслите и детските градини да се  открият нови детски заведения, които да осигурят достатъчно места за всички деца, при спазване на нормативно установената численост в групите.
Позицията на СНБМ е заявявана многократно официално още от неговото създаване през 2006 г.
Призоваваме всички свои членове и симпатизанти при възможност и желание да се включат в протестите по места, само ако те са организирани съгласно законовите разпоредби и без да нарушават действащата нормативна уредба по опазване на обществения ред.
Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" се разграничава от всякакви политически партии и движения, които могат да вземат участие в протеста.

 

*****

“Ти избираш начина. Бъди отговорен на пътя!”

През 2015 година денят за възпоменание на жертвите от катастрофи е 15 ноември.
На тази дата се почита паметта на хилядите хора, загинали по пътищата в следствие на пътнотранспортни злополуки.

Българската асоциация на пострадали при катастрофи, заедно с Българския Червен кръст, ГД „Национална полиция”-МВР, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Съюзът на българските автомобилисти, с подкрепата на Българската православна църква и Българска организация за доброволно кръводаряване, организират на 15 ноември 2015 г. (неделя):
• от 10.30 ч. в Храм-паметник “Александър Невски” възпоменателна панихида в памет на жертвите от катастрофи и молебен за здраве на живите;
• от 11.30 ч. на паркинга пред Храма инсталация на автомобили със специално предназначение: линейка, такси, катафалка, автомобили на полицията, на пътна помощ, на Drink & Drive, с което ще бъде визуализиран призивът “Ти избираш начина. Бъди отговорен на пътя!”. Смисълът е, че всеки сам “решава” чрез поведението си като водач и пешеходец кой автомобил ще “избере” да го вози. На място ще се проведе брифинг за причините за “войната по пътищата” и за невинните й жертви;
• Едноседмична кръводарителска акция (15-21 ноември 2015 г.) в Центъра по кръводаряване на Военномедицинска академия. Гражданите, желаещи да помогнат за спасяването на човешки живот, могат да дарят кръв.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 26 октомври 2005 година за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост, всяка трета неделя на месец ноември да бъде ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. 

 

*****

СНБМ подаде сигнал до Омбудсмана на Р. БЪЛГАРИЯ във връзка с непредприемане на действия от страна на министъра на финансите по прилагане на чл. 10б от ЗСПД

 

 

*****

 

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ "НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ МАЙКИ"


Управителният съвет на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" свиква редовно Общо събрание (ОС) на 21 юни 2015 г., неделя, от 13:00 часа. в гр. София, на адрес: ж.к. "Младост 1", бл. 15А, вх. 1, ет. 5, ап. 22 при следния дневен ред:
1. Обсъждане предложения за промени в Устава на СНБМ и гласуване;
2. Избор на нов УС на СНБМ;
3. Други.
 
Поканват се всички членове да участват в общото събрание лично или чрез представител по реда на чл. 28, ал. 3 от ЗЮЛНЦ. Регистрацията на членовете и техните представители за участие в Общото събрание ще започне в 12,45 ч. и ще се извърша срещу представяне на документ за самоличност за членовете и на документ за самоличност на законните представители и/ или пълномощниците на членовете. В случай че някой от членовете упълномощи друго лице да го представлява на Общото събрание, пълномощникът трябва да представи при регистрацията си пълномощно.
 
При липса на кворум, на основание на чл. 26 от ЗЮЛНЦ и чл. 21 от Устава на СНБМ, събранието ще се проведе същия ден от 14,00 ч., на същото място и при същия дневен ред.

За повече информация: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=847095.new#new

 

*****

 

 

Становище на СНБМ във връзка с изготвения проект на закон за изменение и допълнение на Закона за семейните помощи за деца

 

 
Copyright © 2007-2018 СНБМ. Develop by Visx-dvelop Team