Вход за Членове
Полезни връзки Дарители


Стани член на "Сдружение Настоящи и бъдещи майки"!

 
Инициативи -> Програма „В подкрепа на майчинството" :
 


     Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" е официален партньор на МТСП по програмата „В подкрепа на майчинството” и взе участие в разработването й. Програмата стартира през 2007 година и в нея се включиха майки, които имат право да ползват допълнителен платен отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Те могат да се върнат на работа, а грижата за децата им поемат безработни лица, чието заплащане се финансира от държавния бюджет. От 2008 година програмата вече може да бъде в помощ и на работещите майки на деца до 3 годишна възраст.
    
     Инициирахме и дебати, които доведоха до сериозни промени в рамката на програмата, която до скоро не даваше възможност за участие на семейства с едновременно родени деца. Благодарение на усилията ни майката на близнаци вече ще може да наеме детегледачка от бюрото по труда, която ще получава заплата от 300 лв. (с 80 лв. повече, отколкото би взимала ако гледа само едно дете).
    
     Освен това СНБМ насочи своите усилия към информиране на възможно най-широк кръг родители за същността, начина на работа и възможностите за участие в тази програма.
 

Приложение 1

Приложение 2

     За Ваше улеснение експертите от СНБМ разработиха кратко разяснение с често задавани въпроси, свързано с условията за ползване на програма "В подкрепа на майчинството". Файлът можете да изтеглите от ТУК.

 

 
Copyright © 2007-2018 СНБМ. Develop by Visx-dvelop Team